Nu i dagarna har vissa boende på Väktargatan haft besök av försäljare från en firma som ”kontrollerar brandskyddet”. Företaget kallar sig ”Svenska Säkra Hem” och säljer bl a brandsläckare. (SSH har tagit över efter att TM brandskydd gått i konkurs).

Vår rekommendation är att aldrig köpa säkerhetsutrustning av dörrförsäljare, vare sig det gäller lås, brandskydd eller liknande. För din egen säkerhets skull.

När det gäller brandskydd har hyresvärden avtal med Anticimex, för lås och nycklar svarar Lås- & Säkerhetscenter i Boländerna. Hyresvärden kontrollerar att fungerande brandvarnare finns i samband med besiktning vid in- och utflytt. Om din lägenhet saknar brandvarnare eller om brandvarnaren inte fungerar – felanmäl det till hyresvärden.

Läs mer: Arbetarbladet – Varning för oseriösa dörrförsäljare, Dalarnas tidningar – Varnar för dyra brandsläckare, NA, ÖA, Vlt

Kategorier: nyheter

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.