Kvartersbiblioteket i tvättstugan på Väktargatan 62

Kvartersbiblioteket i tvättstugan på Väktargatan 62

4 minuters centrifugering kvar? Läs en bok under tiden och ta hem den om du vill! Det är liksom det som är meningen. Inga lånekort eller tidsgränser. Bara skön gammal läsglädje.

Idén bakom biblioteket i tvättstugan är lika enkel som genial. Du kan ta vara på de där minuterna av tom väntan. Samtidigt får du glädje av böcker som någon annan redan läst ut. När du själv läst ut boken ställer du tillbaks den eller någon bok du  vill bli av med. Genré eller författare spelar ingen roll. Både pocket och inbundet är precis lika välkommet!

Kvartersbiblioteket på Väktargatan 62 är det första vi satt upp. Om det fungerar väl kanske vi öppnar ett till på lägre Väktargatan. Hos Uppsalahem hittar man bibliotek i femton tvättstugor – de flesta av dem finns i Gottsunda.

Läs mer om andra tvättstugebibliotek: ABFSveriges Radio P4, UNT

Kategorier: nyheter

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.