Slitna golv? Kallt i hallen? Är köksbänken lite väl sliten? Felanmäl det eller diskutera med din fastighetstekniker om det går att åtgärda. Helst innan du beställer ett tillval som läggs på din hyra. Det kanske går att lösa utan att det kostar dig extra.

I veckan delade Studentstaden ut flyers till boende på Kapellgärdet. Man erbjuder flera tillval mot hyreshöjning – bl a säkerhetsdörr, nya köksluckor, laminatgolv och induktionshäll. Men i erbjudandet nämns ingenting om att det i första hand är hyresvärden som ska stå för underhållet. Köksluckor, bänkskivor och golv i gott skick är inte nåt du som boende ska behöva bekosta. Sånt har du redan betalat för via hyran.

En sliten köksbänk i massivt trä tar någon timmes jobb att slipa och håller långt bättre än laminat. Likaså är det med laminatgolven i ”ek” – de är känsligare än befintlig golvmatta. Ett ökat slitage som kan bli dyrt när du flyttar ut och måste ersätta eventuella skador.

Det kanske viktigaste skälet till att vara försiktig med att göra tillval är hyreshöjningen. Om många gör tillval leder det till att hyrorna på Väktargatan blir betydligt högre. Det är alltså skillnad mellan underhåll och tillval. Om du däremot vill ha ett lite finare kök eller en inbrottssäker dörr är det givetvis upp till dig.

Men tänk efter före, och kom ihåg att felanmäla sånt som är slitet. Det kan spara pengar för både dig och kommande studenter.

Kategorier: nyheter

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.